Vés al contingut principal Vés a la navegació principal Vés a la navegació de la pàgina Vés al peu de pàgina

Alba Badia participa a “El cafè de la ràdio” de Ràdio Sabadell

29 September 2021

La dra Alba Badia va participar a l’entrevista de Mireia Sans a “El cafè de la ràdio” de Ràdio Sabadell presentant els resultats de l’article “A take-home message from COVID-19 on urban air pollution reduction through mobility limitations and teleworking“.

En aquesta entrevista, Alba Badia explica la importància del confinament viscut per la pandèmia de COVID-19 en els valors de contaminació atmosfèrica, i la oportunitat que això ha generat de realitzar un estudi sobre les conseqüències del teletreball en la reducció d’aquests gasos. “Hi ha estacions de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que cada any superen els llindars establerts per la Organització Mundial de la Salut (OMS), i a més, ara han baixat aquests llindars”, assegura Badia, justificant la importància del teletreball a l’AMB.

S’han presentat els tres escenaris simulats en l’article: (1) fer teletreball dos dies per setmana (només els sectors laborals on sigui possible), que permetria reduir les emissions de NO2 com a màxim en un 4%, (2) fer teletreball tres dies per setmana que reduiria fins a un 8% els nivells de NO2 a l’AMB i (3) fer teletreball 4 dies per setmana que podria reduir fins a un 10% els nivells de NO2.

Amb aquests resultats, l’objectiu és fer una reflexió general per reduïr el transport: “per part de les empreses i sectors que poden fer teletreball, cal una reflexió per reduïr no només el transport privat sinó també l’aeri, ja que moltes reunions es poden fer sense la necessitat d’agafar un vol”. Tot i així, Alba Badia apunta en la necessitat de les relacions socials laborals fent que això no sigui sempre possible.

Per escoltar l’entrevista completa, clica aquí.