Vés al contingut principal Vés a la navegació principal Vés a la navegació de la pàgina Vés al peu de pàgina

Alba Badia participa al Congrés de Qualitat de l’aire a Sabadell

3 November 2021

L’Alba Badia va participar en una taula rodona de “Bioindicadors com avaluació de la qualitat de l’aire” al 2n Congrés de Qualitat de l’aire que es va fer a Sabadell. Badia va explicar els impactes directes, com la dispersió atmosfèrica, emissions biogèniques i deposició, i indirectes, com canvis en la temperatura i l’altura de la capa límit de les infrastructures verdes sobre la qualitat de l’aire. Es va destacar el paper enriquidor d’aquestes infraestructures verdes, no només en termes de qualitat de l’aire, sinó també en forma de reducció d’estrès a la població, reducció de la degradació del barri o regulació tèrmica.  Tot i així, cal mencionar alguns efectes negatius com són l’augment de les al·lèrgies o la limitació de la dispersió de contaminants depenent de la ubicació.

També va explicar què s’ha fet  i què es farà al grup URBAG (models atmosfèrics, estudis publicats i escenàris d’agricultura). Un objectiu mencionat per Alba Badia és evaluar l’impacte de l’agricultura i la vegetació (l’ús del sòl) a la qualitat de l’aire i canvi climàtic a l’AMB.

A continuació trobaràs la presentació d’Alba Badia en forma de PDF. Si prefereixes visualitzar l’entrevista, clica aquí.

 

ABadia1