Vés al contingut principal Vés a la navegació principal Vés a la navegació de la pàgina Vés al peu de pàgina

Bojos per la Ciència

15 March 2020

En el marc del programa Bojos per la Ciència de la Fundació Catalunya-La Pedrera, l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB) conjuntament amb el Departament d’Enginyeria Química, Biològica i Ambiental de la UAB impartirà el nou Bojos per la Terra. Es tracta d’una nova proposta que pretén acostar els joves als grans reptes que haurà d’afrontar la Terra durant el proper segle, i que considerem que podria ser de l’interès dels vostres alumnes.

La nova iniciativa Bojos per la Terra està adreçada a estudiants de primer de batxillerat de Catalunya amb vocació i talent científic. L’objectiu és formar-los sobre l’entorn multidisciplinari que ofereixen les ciències ambientals i la sostenibilitat per resoldre problemes relacionats amb el medi ambient i el canvi climàtic.  Les inscripcions es poden formalitzar fins al proper 24 d’octubre. Un total de 24 estudiants seran seleccionats per participar a la primera edició d’aquest curs en el marc del programa Bojos per la Ciència, que tindrà lloc de gener a octubre de 2020.

Durant 16 sessions teoricopràctiques que tindran lloc els dissabtes, els estudiants coneixeran ben de prop la recerca en les àrees aplicades en les ciències i tecnologies ambientals com la sostenibilitat, els residus, l’aprofitament de recursos, el reciclatge, la biodiversitat, l’agricultura urbana, la cooperació, el comportament ambiental, l’economia circular, els incendis i el clima, la socioeconomia i l’ecologia. A més, podran veure processos com la fotosíntesis, conèixer quin és el paper bioindicador dels macroinvertebrats, de la vegetació de ribera i dels mamífers aquàtics, com creix un hort urbà, el compostatge de la matèria orgànica i explorar el paper de les comunitats locals en l’estudi del canvi climàtic.

Les sessions es duran a terme a les instal·lacions de l’ICTA-UAB i el Departament d’Enginyeria Química, Biològica i Ambiental de la UAB, al campus de Bellaterra. Treballaran juntament amb investigadors per experimentar com és la ciència en un centre de recerca internacional. També es duran a terme sortides de camp i visites a instal·lacions de recerca. Això els permetrà guanyar experiència pràctica en les últimes metodologies d´avantguarda i posicionar-se per a una possible carrera professional dins la branca científica que hagin escollit.

Els alumnes que vulguin fer el seu treball de recerca de batxillerat sobre un dels temes tractats en el programa Bojos per la Terra, podran comptar com a tutor d’aquest treball amb algun dels professors del curs o dels investigadors de l’ICTA-UAB.

Enguany el programa Bojos per la Ciència ofereix 12 cursos sobre diferents disciplines científiques que van des de la supercomputació, la nutrició, l’economia, les matemàtiques o la bioquímica.

Trobareu més informació a: https://bojos-ciencia.fundaciocatalunya-lapedrera.com/cursos/ciencies-de-la-terra

I també a:

https://ictaweb.uab.cat/noticies_news_detail.php?id=3609

Cal tenir en compte que les inscripcions poden formalitzar-se fins al 24 d’octubre.

Esperem que aquest curs sigui d’interès per als vostres alumnes.