Vés al contingut principal Vés a la navegació principal Vés a la navegació de la pàgina Vés al peu de pàgina

Programa Magnet: aliança amb l’escola La Pau

21 March 2023

L’ICTA-UAB i l’Escola La Pau han arribat a una aliança per desenvolupar un projecte educatiu de referència en el marc del programa Magnet. La col·laboració busca fomentar l’esperit crític i la visió científica  a través de dos projectes transversals: l’hort laboratori, en el qual aprendran sobre la plantació i creixement d’hortalisses, així com el malbaratament alimentari, disminució del sól agrícola i l’alimentació de km 0, i la mobilitat sostenible, on analitzaran els hàbits de mobilitat sostenible en els trajectes a l’escola.

El programa Magnet va iniciar-se de forma pilot entre 2012 i 2017, amb l’objectiu de combatre la segregació escolar mitjançant la promoció de condicions d’escolarització equilibrades al territori. Enguany, el programa ha aplegat 36 centres educatius amb 10.958 alumnes i 1.191 docents a Catalunya, esdevenint una gran oportunitat per implementar metodologies de treball amb una formació i acompanyament constant d’una institució de prestigi.

Les visites a l’escola La Pau de Sant Sadurní d’Anoia ja han començat. Els investigadors Guido Evangelista, Juan David Arosemena, Felipe Parada i Anna Petit (del grup Sostenipra de l’ICTA-UAB) han conegut als alumnes i les seves famílies per presentar els experiments que, de ben segur, captivaran el seu interès. Hem après a cultivar utilitzant perlita com a substrat i fins i tot hem preparat el nostre hivernacle! Esperem tastar-ne els fruits ben aviat!

Si vols saber-ne més, consulta la pàgina web de l’ICTA-UAB o bé el twitter de Sostenipra.

Imatge: Primer dia a l’escola La Pau amb els alumnes. Hem estrenat el quadern d’hort!