Vés al contingut principal Vés a la navegació principal Vés a la navegació de la pàgina Vés al peu de pàgina

Bojos per la ciència

8 April 2022

URBAG ha participat de nou aquest any en el programa Bojos per la Ciència de la Fundació Catalunya-La Pedrera. On conjuntament amb el Departament d’Enginyeria Química, Biològica i Ambiental de la UAB imparteixen el programa Bojos per la Terra. Durant 13 sessions teoricopràctiques que tenen lloc els dissabtes, els estudiants coneixen ben de prop la recerca en les àrees aplicades en les ciències i tecnologies ambientals. En aquesta ocasió han sigut dues les sessions en les quals l’equip URBAG ha  participat sota el nom de ‘Saps el que respires?’

Aquest any  14 estudiants de primer de batxillerat de Catalunya han pogut aprendre en una primera sessió què és la crisi climàtica, quins són els gasos components de l’atmosfera i, d’aquests, quins son els anomenats Gasos d’Efecte Hivernacle i els anomenats contaminants, les seves fonts d’emissió, efectes sobre la salut i límits que hi ha a la legislació actual.

En una segona sessió han pogut, a més, aprofundir en quines són les tècniques de mesura de gasos d’efecte hivernacle més utilitzades, realitzant experimentes reals amb dades obtingudes de les nostres estacions de mesura de l’atmosfera, i fent servir equipament d’última generació. Els estudiants han pogut analitzar els gràfics de concentracions de gasos i aprendre una mica sobre els fluxos que es produeixen a la nostra zona.

Finalment,  amb una càmera de mesura, vam mesurar la fotosíntesi i respiració de les plantes de forma didàctica però amb rigor científic.

Esperem tornar-vos a veure aviat!

 

Aparells utilitzats per mesurar la fotosíntesi i respiració de les plantes