Vés al contingut principal Vés a la navegació principal Vés a la navegació de la pàgina Vés al peu de pàgina

Tallers a les escoles. Mesurem el CO2!

3 February 2022

 

Des de l’Institut de Ciències i Tecnologies Ambientals de la UAB (ICTA-UAB) estem realitzant tallers pedagògics en els quals l’alumnat de primària aprendrà més sobre el CO2 i els seus efectes al planeta Terra. L’alumnat es convertirà en explorador per millorar el món, ja que el CO2 és responsable de l’escalfament de la Terra i les ciutats en produeixen molt. Per això, volem saber com està la situació a les escoles, tot mesurant les concentracions de CO2 en diferents punts.

Activitat: Es mesurarà el CO2 i altres condicions meteorològiques (com ara el vent i la temperatura) en diferents llocs de l’escola mitjançant uns dispositius de mesura. Aquesta activitat es pot dur a terme en dues classes, ja que disposem de dos dispositius. Les mesures es realitzaran en diversos moments del dia on l’alumnat haurà d’observar el cel, els aparells meteorològics i l’aparell de mesura de CO2. També es farà un experiment a partir de dos envasos amb diferents concentracions de  CO2 per veure-hi quines diferències es produeixen. Finalment, amb aquestes mesures, s’ompliran unes fitxes per anar-ho deixant registrat.

Objectiu: Al final de l’activitat, es preguntarà a l’alumnat quin és el moment del dia i lloc de l’escola amb l’aire més net i quin està més contaminat de CO2. A partir d’això, es plantejaran qüestions sobre com es podria millorar l’aire de l’escola i com ho aplicarien a l’escala del planeta Terra. Es podran exposar les idees mitjançant gràfics, dibuixos, murals, vídeos, PowerPoint, TikTok i totes les idees que sorgeixin.

Des de l’ICTA realitzarem un vídeo comentant els seus treballs i els farem arribar a les escoles per tal que els mestres puguin mostrar-los a l’alumnat.

 

Fotografia de l’activitat realitzada a l’escola Font d’en Fargas. Font: Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya (XTEC)

 

Ens encanta rebre les vostres idees!

Fotografies dels cartells realitzat pels estudiants de 6è de primària amb les propostes de millora.