Vés al contingut principal Vés a la navegació principal Vés a la navegació de la pàgina Vés al peu de pàgina

Gara Villalba participa a “Vida Verda” de Radio 4

24 March 2021

La dra Gara Villalba va participar el passat 17 de març en un debat a Vida Verda, de radio4. Juntament amb Annalisa Giocoli (arquitecta urbanista de l’Àrea Metropolitana de Barcelona), van debatre sobre el nexe entre l’energia, el menjar i aigua en el metabolisme urbà.

Gara Villalba va explicar a Vida Verda com aconseguir una AMB més resilient mitjançant diferents estratègies. La circularitat dels recursos entre aigua, menjar i energia va ser el primer concepte exposat, donant una reutiltizació als recursos i residus per tal de reduïr l’abocament de contaminants.

Pel que fa a la temperatura, les onades de calor són cada vegada més freqüents i cal buscar remeis per reduïr l’estrès sobre la salut de la població. Els estudis realitzats a l’URBAG demostren que, pintant els sostres dels edificis de color blanc, es podria reduïr la temperatura entre 2 i 4ºC. Així doncs, l’augment de l’albedo a les ciutats és un factor clau per reduïr l’efecte d’illa de calor .

També es va parlar sobre eixos verds, efectes de la COVID-19 sobre la contaminació de l’aire a l’AMB i molt més, tot això al següent enllaç:

Enllaç per escoltar l’entrevista